Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Zavářky a vložky do rybích polévek

Rýže

100 g rýže, kousek másla, 1 malá cibule

V kastrolu zpěníme na másle cibuli, přidáme vypranou rýži a zprudka ji na másle osmahneme. Zalijeme vodou, aby byla zcela ponořená, dáme do trouby a necháme udusit doměkka. Přidáváme do hotové polévky.

Sýrové kapání

1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, 30 g strouhaného sýra, 50 g strouhanky s moukou

Vejce a mléko rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, strouhanku a mouku a důkladně rozkvedláme na řídké těstíčko, které lijeme přes vidličku do vařící polévky.

Kapání

1 vejce, 1 lžička hladké mouky

Vejce s moukou dobře rozkvedláme a za stálého šlehání vléváme do vařící polévky.