Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Skrytá bílá ryba

750 g plátků ze sladkovodních ryb (štika, candát či jiná bílá ryba), 1 cibule nakrájená na plátky, 1 snítka petrželové natě nadrobno usekaná, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 6 celých pepřů, 3 utřené stroužky česneku, sůl, kaše z 5 vařených brambor, mletý pepř, 2 natvrdo uvařená nasekaná vejce, petrželová nať, 50 g černých oliv

Na pánev dáme rybí plátky, cibuli, petrželovou nať, olej, ocet, celé pepře, česnek a sůl. Přelijeme vodou tak, abychom ryby zakryli a pak mírně vaříme (táhneme) asi 15 minut, až je maso měkké. Ryby vyjmeme, vývar scedíme a dáme stranou. Z ryb odstraníme kůži, maso rozdělíme na drobnější kousky (odstraníme co nejlépe kosti) a dáme do mísy. Pokryjeme bramborovou kaší a pokapeme trochou vývaru. Opepříme a ozdobíme vejci, petrželkou a olivami. Podáváme studené.

Tagy:, , , , , , , , ,

Komentáře