Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí plátky s pomerančovou omáčkou

500 g plátků z platýse, sůl, mletý pepř, ½ strouhané cibule, 4 lžíce másla, šťáva z 1 citrónu, šťáva z 1 pomeranče, 1 lžička mouky, dílky pomeranče

Cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla, přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené ryb plátky. Přikryjeme a mírně vaříme (táhneme), až je ryba měkká, asi 10 – 12 minut. Rybu vyjmeme a udržujeme na teple. Vývar svaříme až na 0,1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí a pak nalijeme na rybu. Ozdobíme dílky pomeranče.

Tagy:, , , , ,

Komentáře