Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí knedlíčky v čisté polévce

1 kg rybího filé (treska), 2 lžíce najemno nasekané cibule, 2 lžíce nadrobno nakrájené šunky, ½ lžičky zázvoru, trochu soli, 1 lžíce vína šery nebo tokajského

Příprava polévky: 0,4 l vývaru z masoxu, ½ lžičky glutasolu (nebo kostka slepičí polévky), 40 g česnekových klíčků (namísto bambusových výhonků), 30 g sušených hub předem na 20 minut namočených ve vodě, 1 rychlená cibule (mladá s natí) nakrájená na hrubší kousky, 2 lžičky sádla

Do vařícího vývaru přidáme česnekové klíčky, houby a cibuli. Mírně vaříme (táhneme) 5 minut. Nakonec přidáme sádlo a glutasol. Pak scedíme a nakrájíme na drobné kousky. Rybí maso dáme so kastrolu se 4 lžícemi vody a trochou soli. Promícháme a dobře umixujeme. Přidáme další tři lžíce vody a opět dobře umixujeme. Vyzkoušíme, zda je dostatečně umixováno – uděláme malý knedlíček, pokud ne, musíme mixovat déle. K dobře umixovanému rybímu masu přidáme cibuli, šunku, zázvor a víno a promícháme. Pak děláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu, klademe je na velký talíř nebo plochou mísu a s ní dáme asi na ½ hodiny do chladničky. Potom vkládáme do vody, kterou jsme přivedli těsně k bodu varu (nesmí se vařit, jinak by knedlíčky ztvrdly) a mírně jimi ve vodě mícháme, až úplně zbělají. Pak je vyjmeme, necháme okapat a dáme do hluboké mísy. Přelijeme polévkou, v níž se sádlo právě rozpustilo.

Tagy:, , , ,

Komentáře