Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Ryba s hroznovým vínem

4 porce rybího filé (platýs, treska) – asi 750 g, sůl, mletý pepř, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky nasekané cibule, 5 lžic bílého přírodního vína, 5 lžic mléka, 250 g bílého hroznového vína

Plátky ryby svineme a zajistíme špejlí. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli, rybí plátky a víno. Z alobalu vykrojíme kolečka, aby zakryla plátky, a do jejich středu uděláme dírku. Namastíme je a pokryjeme jimi rybí plátky namaštěnou stranou dolů. Pánev přiklopíme poklicí a mírně vaříme (táhneme) 10 minut, pak odstraníme alobal a rybu dáme na ohnivzdornou mísu. Vývar na pánvi svaříme na 1/3 objemu, zbývající máslo a mouku promícháme a přidáme k vývaru spolu s mlékem. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Rybu na míse obložíme hroznovým vínem a vše přelijeme omáčkou zapečeme dohněda pod grilem nebo v troubě.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře