Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Platýs v bílém víně

6 plátků z platýse asi 900 g, 5 koleček cibule, 6 lžic másla, sůl, mletý pepř, 0,3 l bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 2 lžičky citrónové šťávy

Rybí maso, cibuli a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem a dáme do mírné trouby na 15 minut. Pak rybu vyjmeme a udržujeme teplou. Z 1 lžíce másla mouky uděláme světle hnědou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, trochu soli a pepř a několik minut povaříme. Omáčku dohotovíme přidáním zbylého másla a citrónové šťávy. Rybu rozložíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře