Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Kapr ve skopovém vývaru

750 g skopového masa, ½ lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, sůl, 500 g plátků z kapra, 3 lžíce vína šery nebo tokajského, ½ lžíce glutasolu, 1 lžíce nasekané pažitky

Skopové maso nakrájíme na kostky o straně asi 4 cm. Vsypeme je do kastrolu s vařící vodou a vaříme 5 minut. Vodu slijeme, přidáme 1 a ½ l čerstvé vody, cibuli, česnek, zázvor a asi lžičku soli. Mírně vaříme 2 hodiny. Vykostěné plátky kapřího masa nakrájíme rovněž na podobné kostky, dáme do drátěného košíku (cedníku nebo ubrousku) a v něm vaříme 2 minuty. Pak kapra přidáme ke skopovému spolu s vínem a glutasolem. Zamícháme, minutu mírně vaříme a pak vše přelijeme do ohnivzdorné nádoby, kterou dáme do vodní lázně. Vaříme 10 minut a pak podáváme s vařenou rýži posypané pažitkou.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře