Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

CALDEIRADA Á PESCADORA

1 kg rybích porcí (z candáta, okouna, platýse), 5 lžic oleje, 1 nakrájená cibule 1 utřený stroužek česneku, 2 rajčata nakrájená na plátky, 1 bobkový list, 1 lžička nasekané petrželové natě, 1 lžíce octa, 0,3 l bílého přírodního vína, sůl, pepř, tenké plátky tvrdého chleba (počet podle počtu porcí)

Rybí porce dáme na pánev se všemi přísadami kromě chleba. Přivedeme k varu, přikryjeme a mírně vaříme (táhneme) 15 minut. Dno kastrolu poklademe plátky chleba, na ně položíme rybí porce, přelijeme vývarem, přikryjeme a táhneme dalších 15 – 20 minut. Podáváme horké.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře