Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Zapékaný tuňák

400 g tuňáka z konzervy, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 0,4 l mléka, 2 lžíce worcesterské omáčky, 200 g rozdrobených smažených bramborových lupínků

 

Do hluboké pánve dáme dvě lžíce oleje z konzervy tuňáka a postupně do něj vmícháme mouku, mléko, sůl a pepř a vaříme za stálého míchání, až smě zhoustne a je hladká. Pak vmícháme worcestrovou omáčku a odstavíme. Čtvrtinou množství lupínků pokryjeme dno vymaštěného kastrolu, přidáme třetinu masa v kouscích a třetinu omáčky. Opakujeme a uděláme tři vrstvy, navrch dáme vrstvu lupínků. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v prudší troubě 20 minut. Pak sundáme poklici nebo alobal a zapečme ještě asi 10 minut dohněda.

Tagy:, , , ,

Komentáře