Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Houby s tuňákem

200 g tuňáka z konzervy, 5 lžic sójové omáčky, 3 lžíce octa, 5 lžic vína šery, 70 g moučkového cukru, 5 lžic nasekané petrželové natě, 1 lžíce usekané cibule, mletý pepř, 24 menších kloboučků hub, 24 dílků mandarinek

Smícháme sójovou omáčku, ocet, šery, cukr, polovinu dávky petrželky, cibuli a pepř. Zahřejeme k varu a nalijeme na houby. Marinujeme 4 – 5 hodin. Občas promícháme. Houby pak scedíme a necháme si 7 lžic marinády. Maso tuňáka rozeberme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou. Směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře