Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí plátky v bílé vinné omáčce

500 g plátků ze zcela čerstvé ryby (kapr apod.), 1 bílek, 1 ½ lžíce kukuřičné mouky nebo maizeny, 1 ½ lžíce sádla, 5 lžic přírodního bílého vína, sůl, 1 lžička moučkového cukru, 6 lžic silného slepičího vývaru, v němž jsme rozmíchali 1 lžíci maizeny, olej na smažení

Rybu nakrájíme na plátky 2 x  5 cm, opláchneme a dobře osušíme. Namočíme do lehce našlehaného bílku a obalíme maizenou. Takto obalené plátky skládáme do košíku na smažení a ponoříme do rozpáleného oleje na 1 minutu. Necháme okapat. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cukru a víno, dobře promícháme a přidáme upravený vývar. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Pak do ní dáme osmažené plátky ryby, několikrát je otočíme a na 1 minutu necháme prohřát. Podáváme teplé.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře