Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Ryba s míchanými vejci

250 g čerstvých sardinek nebo šprot, 6 vajec, 2 cibulky s natí nakrájené na 2 cm kousky, ½ lžičky glutasolu, lžička soli, olej na smažení, 2 lžíce sádla, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 středně velká cibule nakrájená na kolečka, 3 lžíce vína šery

 

Ryby vykucháme, dobře očistíme, omyjeme, osušíme a usmažíme v košíku v rozpáleném oleji, až jsou křupavé, vyjmeme a necháme okapat. Ušleháme vejce, přidáme cibulky, glutasol, trochu soli a šleháme společně několik sekund. V pánvi rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zázvor a necháme zesklovatět. Pak cibuli vyndáme a do pánve vlijeme rozšlehaná vejce. Pohybem pánve je rozetřeme po celém dnu. Na ně poklademe smažené ryby, které osolíme a umícháme s vejci už mimo oheň. Když vejce ztuhla, dáme pánev znovu na oheň, nalijeme šery a několik vteřin prohřejeme. Rozdělíme na teplé talíře a ihned podáváme.

Tagy:, , , , , , ,

Komentáře