Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Oblíbená ryba

750 g netučné ryby, 0,15 l oleje, 150 g hrachové mouky, 5 lžic jogurtu, 100 g strouhané cibule, 4 utřené stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 3 hřebíčky, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička estragonu, sůl, 50 g rozpuštěného másla, 0,1 l šlehačky, 100 g oloupaných opražených mandlí, 4 malé bobkové listy

 

Rybu stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, dobře omyjeme a potřeme hrachovou moukou, necháme deset minut a znovu omyjeme. Pak rybu potřeme polovinou jogurtu, necháme ¾ hodiny odležet, opět omyjeme, znovu potřeme a namačkáme cibuli na rybu. Po půlhodině ji ještě jednou omyjeme. Pak ji konečně potřeme česnekem, necháme 10 minut odležet a usmažíme na másle, k němuž jsme přidali bobkové listy. V přestávkách jsme umleli kmín, hřebíček a petrželovou nať, smíchali s estragonem a osolili. Když ryba zezlátne, přidáme trochu jogurtu a necháme vysušit. Ochutíme smíchaným kořením a přidáme šlehačku a mandle. Necháme prohřát 10 minut v írné troubě a pak podáváme.

Tagy:, , , , , , , , , ,

Komentáře