Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Nadívaná makrela

6 malých makrel asi 1,2 kg, 2 mírně našlehaná vejce, strouhanka, sůl

Nádivka: 250 g najemno nakrájené cibule, olej, 100 g mletých vlašských ořechů, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g rozinek, 2 lžičky míchaného koření (nové koření, skořice, mletý muškátový oříšek, hřebíček, pepř), sůl, 3 lžíce nasekané petrželové natě a 3 lžíce kopru

 

Očištěným nevykuchaným rybám odřízneme hlavy a ocasní ploutev. Pak pevně uchopíme konec páteře v hlavové části a stáhneme kůži až k ocasu, jako bychom stahovali z ruky těsnou rukavici. Odstraníme vnitřnosti, vykostíme co nejlépe a maso použijeme do nádivky. Tu připravíme tak, že ve 2 lžících oleje necháme zhnědnout cibuli a pak přidáme ořechy, rozinky, koření a osolíme. Dobře promícháme, přidáme nadrobno rozkrájené rybí maso a smažíme vše ještě 5 minut. Pak vmícháme petrželku a kopr odstavíme. Rybí kůže touto nádivkou naplníme a dobře napěchujeme. Bavlněnou nití zašijeme otvory. Pak namočíme ve šlehaném vejci a strouhance a smažíme středně rychle na oleji, až je povrch zlatohnědý a náplň prosmažena. Podáváme horké i studené.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře