Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Salát s jikramy „RHODE ISLAND“

250 g jiker, 2 snítky celerové natě nadrobno nasekané, 1 lžíce strouhaného křenu, 150 g majonézy, 8 usekaných plněných oliv, 1 malá kyselá okurka nakrájená na kostičky, sůl, pepř, špetka tymiánu, 1 čekankový puk, potočnice, hlávkový salát

 

Jikry mírně vaříme 15 minut, poté je necháme vychladnout a ostrým nožem nakrájíme na kostičky. Ve velké míse smícháme celerovou nať, olivy a okurku, osolíme a opepříme. Do majonézy vmícháme křen a tymián a vlijeme ji na zeleninu ve velké míse. Dobře promícháme. Nakonec přidáme jikry a opatrně promícháme, abychom je nerozdrobili. Salátovou mísu vyložíme listy hlávkového salátu a plátky čekanky a na ně dáme doprostřed směs s jikrami. Ozdobíme potočnicí a podáváme vychlazené, popřípadě s další majonézou.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře