Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí saláty

Rybí salát s rýží

150 g dušené rýže, 250 g vařeného rybího masa, 60 g vařeného celeru, 50 g vařené mrkve, 2 kyselé okurky, 60 g naložených hub, 1 vařený bílek, sůl, mletý pepř, 1 citrón nebo ocet, 200 g majonézy, 2 lžíce rajčatového protlaku

Celer, mrkev, okurky, houby a bílek nakrájíme nadrobno, dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájené rybí maso a rýži. Osolíme, opepříme, okyselíme a promícháme. Pak lehce vmícháme do salátu majonézu a protlak a necháme rozležet asi 1 hodinu.

Rybí salát

2 hlávky salátu, 250 g vařeného rybího masa, 2 vejce uvařená natvrdo, kapary, 2 sardelové řezy, 2 lžíce octa, 5 kostek cukru, 1 lžíce stolního oleje

Salát nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy a poklademe plátky vařeného rybího masa. Do skleničky nalijeme ocet, přidáme cukr, dolijeme vodou, promícháme, přisolíme a přidáme stolní olej. Takto připraveným nálevem salát zalijeme, obložíme vejci, kapry a proužky sardelí.

 

RYBÍ SALÁT II.

100 g majonézy, 250 g kyselých ryb (lze použít uvařenou nebo dušenou rybu), 0,1 l kyselé smetany, 40 g cibule, mletý pepř, 1 lžička hořčice, 2 lžíce nálevu z ryb, ocet

Do majonézy vmícháme smetanu, hořčici, nálev z ryb, ocet, koření a usekanou cibuli. Dobře promícháme a přidáme ryby nakrájené na malé kousky.