Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Sardelový nákyp

500 g rybího masa, petrželová nať, 100 g másla, 3 sardelky nebo lžíce sardelové pasty, sůl, citrónová šťáva muškátový květ, 0,3 l kyselé smetany, 5 vajec, 3 lžíce strouhanky, máslo na vymaštění formy

 

Najemno usekané ryb maso bez kostí smícháme s petrželkou a dusíme na másle několik minut. Přidáme utřené sardele nebo sardelovou pastu, citrónovou šťávu, muškátový květ a podle potřeby osolíme. Pak rozmícháme ve smetaně žloutky, špetku soli, strouhanku, přidáme udušené rybí maso a sníh z bílků. Vše dobře promícháme a plníme do formy vymaštěné máslem. Pečeme asi ¾ hodiny.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře