Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí pudink

750 g rybího masa bez kůže a kostí, 150 g másla, 1 menší cibule, 5 vajec, 2 housky, trochu mléka, 2 lžíce smetany, mletý pepř, sůl, petrželová nať

Na kousku másla podusíme nakrájenou cibuli, zalijeme ji třemi rozkvedlanými vejci a necháme a ohni za stálého míchání zhoustnout. Na masovém strojku umeleme v mléce namočené vymačkané housky a maso a vše přimícháme k vejcím. Ke směsi přidáme 100 g utřeného másla, 2 vejce, smetanu, opepříme, osolíme, promícháme a vložíme do máslem vymaštěné formy. Vaříme v páře 1 – 1 ½ hodiny. Povrch pudinku ozdobíme petrželovou natí. Podáváme hořčičnou omáčkou.

 

RYBÍ PUDINK II.

1 kg rybího masa (nejlépe se hodí štika), celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, citrónová šťáva, 150 g másla, 4 vejce, 0,2 l mléka, 20 g strouhanky, petrželová nať, 10 g másla na vymaštění formy

Rybí maso uvaříme v osolené vodě s kořením. Pak je vyndáme, vykostíme, umeleme nebo usekáme, zakapeme citrónem, promícháme s dobře utřeným máslem, žloutky, mlékem, strouhankou a sekanou petrželovou natí. Osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs naplníme do máslem vymaštěné formy a ve vodní lázni vaříme 1 hodinu. Pudink podáváme s houbovou nebo sardelovou omáčkou.

Tagy:, , , , , , , , , ,

Komentáře