Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí nákyp s kyselým zelím

1 kg tresky vařené v páře, 30 g másla, 500 g bramborové kaše, 50 g parmezánu nebo čedaru, 500 g kyselého zelí, 120 g slaniny, 30 g cibule, 1 – 2 bobkové listy, 2 jalovičníky, 1 jablko, 1/8 l bílého vína, 1 lžíce citrónové šťávy, kmín, 1ú8 l vody ze zelí

 

Nejdříve připravíme zelí: zakysané zelí, na nudličky nakrájenou slaninu, drobně usekanou cibuli, bobkový list, jalovičníky, strouhané jablko, bílé víno, citrónovou šťávu a kmín dáme do kastrolu, zalijeme vodou ze zelí, dobře promícháme a dusíme asi hodinu, až se šťáva vydusí. Nákypovou formu vymastíme máslem, vložíme vrstvu bramborové kaše, posypeme parmezánem, poklademe kousky ryby a vrstvou kyselého zelí. Navrch dáme opět bramborovou kaši, kousky másla, parmezán a pečeme 30 minut v horké troubě.

Tagy:, , , , , , , , , ,

Komentáře