Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Norský puding

1 kg masa tresky, 1 lžička soli, pepř, ½ l smetany a sníh ze 4 bílků, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku a trochu kajenského pepře

 

Rybu nakrájíme na plátky, které osušíme a syrové umeleme na masovém strojku. Umleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, kajenský pepř a bílky. Dobře promícháme, prolisujeme do druhé mísy a tu vložíme do větší nádoby s ledem. Pomalu vmícháme smetanu a směsí naplníme máslem vymaštěnou formu. Tu postavíme do pekáče s vařící vodou a vaříme 10 až 12 minut ve středně horké troubě. Pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený potočnicí. Můžeme také podávat s některou smetanovou omáčkou.

Tagy:, , , ,

Komentáře