Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Lisabonský nákyp

250 g makarónů, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 0,3 l mléka, 2 ušlehaná vejce, 250 g rybího masa v kouscích, sůl, pepř, strouhanka

 

Makaróny uvaříme v 1,5 l osolené vody (10 minut) a scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme postupně mléko a vzniklou omáčku dobře povaříme. Odstavíme, vmícháme ušlehaná vejce, makaróny a rybí maso, osolíme a opepříme. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a rybí směs do nádoby vlijeme. Pečeme zprudka, až je rybí maso upečené (asi 20 minut). Vyklopíme a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře