Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Chilský nákyp

500 g vařené rozdrobené ryby, 6 vajec 1 malá cibule nakrájení na kolečka, 4 celé pepře, sůl, pepř, 1 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce usekaných oliv, ½ bobkového listu, 50 g másla

 

Do pánve dáme ½ l vody, celý pepř, rozdrobený bobkový list, cibuli a osolíme. Přivedeme k varu, přidáme rybí maso a pak mírně vaříme (táhneme) 15 minut. Vývar scedíme a vylejeme. Maso opepříme, osolíme a smícháme s rozšlehanými žloutky. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do masa. Máslem vymastíme formu, naplníme ji připraveným rybím masem a vaříme ve vodní lázni ve středně horké troubě asi 30 minut. O tom zda je pudink upečen, se přesvědčíme vpíchnutím špejle. Smícháme worcestrovou omáčku, olivy a rozpuštěné máslo a touto směsí porce pudinku polejeme.

Tagy:, , , , ,

Komentáře