Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/24913/virtual/www/domains/rybi-recepty.cz/wp-content/themes/foodbook/includes/dynamic-css-and-js.php on line 633

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/24913/virtual/www/domains/rybi-recepty.cz/wp-content/themes/foodbook/includes/dynamic-css-and-js.php on line 643

500 g rybích jiker, ½ lžíce hořčice, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce worcestrové omáčky, špetka kajenského pepře, špetka rozmarýny, 1 lžíce másla, 3 lžíce vína šery (nebo tokaj), 1 lžička citrónové šťávy, chlebíčky z veky, 4 snítky čerstvé máty (nebo několik lístků sušené), 1 citrón

Jikry mírně vaříme (táhneme) ve vodě asi 15 minut, pak scedíme a nakrájíme na kousky. Zatímco se jikry vařily, smícháme v míse všechny přísady (kromě chlebíčků, máty a citrónu). Kousky jiker namočíme do směsi, aby byly dobře pokryty. Horké toasty namažeme máslem a pak na ně navršíme takto upravené jikry. Zapečeme v mírné troubě asi 5 minut, aby směs jikry dobře prostoupila. Ozdobíme nasekanou mátou a plátky citrónu.