Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Zapékané toasty s jikrami

500 g rybích jiker, ½ lžíce hořčice, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce worcestrové omáčky, špetka kajenského pepře, špetka rozmarýny, 1 lžíce másla, 3 lžíce vína šery (nebo tokaj), 1 lžička citrónové šťávy, chlebíčky z veky, 4 snítky čerstvé máty (nebo několik lístků sušené), 1 citrón

Jikry mírně vaříme (táhneme) ve vodě asi 15 minut, pak scedíme a nakrájíme na kousky. Zatímco se jikry vařily, smícháme v míse všechny přísady (kromě chlebíčků, máty a citrónu). Kousky jiker namočíme do směsi, aby byly dobře pokryty. Horké toasty namažeme máslem a pak na ně navršíme takto upravené jikry. Zapečeme v mírné troubě asi 5 minut, aby směs jikry dobře prostoupila. Ozdobíme nasekanou mátou a plátky citrónu.

Tagy:, , , , , , , , , ,

Komentáře