Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Salmagundy

400 g slanečků, 7 lžic octa, 2 lžíce strouhané cibule, 8 nových koření, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce oleje, 30 malých chlebíčků s máslem, paprika, petrželka

Ryby namočíme na 8 hodin do vody, pak opláchneme, vykostíme a nakrájíme na dvoucentimetrové čtverečky. V pánvi smícháme ocet, cibuli, nové koření a chilli a směs přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, odstavíme a přidáme olej. Směs nalijeme na rybí maso a necháme marinovat v chladu 24 hodin. Pak čtverečky z marinády vyndáme, dáme po jednom na každý chlebíček, ozdobíme petrželkou a mírně posypeme paprikou.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře