Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Paštika z ryb

750 g dušeného rybího masa (candát, štika, pstruh, apod.), 60 g polohrubé mouky, 2 vejce, 40 g másla, 0,3 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 100 g čerstvého másla, strouhanka

Do kastrolu dáme mouku. Za stálého míchání přidáváme žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Horké mléko přiléváme tak dlouho, až vnikne hladká hmota. Pak postavíme kastrol na plotnu a asi 5 minut šleháme metlou. Odstavíme, přendáme do misky a přikryjeme mastným papírem nebo pokapeme rozpuštěným máslem, aby hmota neokorala. Necháme vychladnout. Potom utřeme máslo do pěny, přidáme k němu vychladlou hmotu, umixované nebo jemně umleté či prolisované rybí maso, bílky a podle potřeby osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Formu vymaštěnou máslem vysypeme strouhankou, naplníme připravenou kašovinou a zakryjeme pomaštěným pergamenovým papírem nebo alobalem. Pečeme asi hodinu. Po upečení necháme paštiku vychladnout a pak ji teprve krájíme na plátky.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře