Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Vývar se sledi

1,2 l rybího vývaru, sůl, 2 lžičky sójové omáčky, ½ lžičky glutasolu, 8 plátků z čerstvých sleďů – asi 500 g, 4 velké čerstvé houby, 24 špenátových listů, 1 citrón

Rybí plátky rozkrojíme podélně, takže máme 16 úzkých pruhů. Mírně je osolíme a každý proužek stočíme a zajistíme párátkem. Vložíme do vařící vody na dvě až tři minuty, pak vyjmeme a udržujeme teplé. Omyjeme houby a odřízneme nožky. Do kloboučků uděláme vždy několik mělkých zářezů nožem a pak je zakapeme sójovou omáčkou. Z umytých špenátových listů odřežeme řapíky. Z citrónu nařežeme 8 tenkých proužků kůry. Osolený vývar přivedeme k varu, přidáme sójovou omáčku a glutasol. Dochutíme, pokud je třeba. Přidáme houby a mírně vaříme (táhneme) 3 minuty. Zatímco se houby vaří, spaříme špenátové listy. Na každý talíř nebo polévkovou misku naskládáme 4 kousky ryby, jednu houbu, 6 špenátových listů a 2 kousky citrónové kůry. Přelijeme horkým vývarem a ihned podáváme.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře