Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Velmi jemná rybí polévka

45 g másla, 45 g hladké mouky, 1/3 l mléka, ½ l rybího vývaru, 1 velký platýs, odřezky a kosti z ryby, ½ lžičky sardelové pasty, 3 muškátové oříšky a trochu muškátového květu, 1 bobkový list, trochu fenyklu a tymiánu, 6 celých pepřů, sůl, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 0,15 l smetany

Ve velké pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Pozvolna vmícháme mléko a všechen vývar. Přidáme rybí odřezky a kosti, sardelovou pastu a všechny ostatní přísady koření kromě petrželové natě. Necháme prudce vařit 10 minut z stálého míchání. Procedíme a do procezeného vývaru dáme rybí naplátkované maso nakrájené na menší kousky, spolu s jemně usekanou petrželovou natí. Mírně vaříme 5 minut za občasného mírného míchání. Nakonec vmícháme smetanu a hned podáváme. Do každé porce dáváme několik kousků masa. Podáváme s opečeným chlebem nebo vekou.