Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Japonská rybí polévka „SAKANA USHIOJIRU“

500 g odřezků z jakékoliv bílé ryby, 1,5 l vody, 2 lžíce bílého vína (v originále saké), 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl, ½ lžičky glutasolu, 4 mladé cibulky včetně natí

Rybí odřezky vaříme v kastrole prudce ve védě několik minut, pak snížíme teplotu a sebereme pěnu. Mírně vaříme asi 10 minut, pak procedíme a rybí zbytky vyhodíme. K vývaru přidáme víno, sójovou omáčku, sůl, glutasol a dochutíme. Do každého talíře nebo polévkové misky dáme na dno dvě nebo tři lžíce nadrobno nakrájených cibulek. Polévku necháme přejít varem a nalijeme na talíře. Hned podáváme.

Tagy:, , , , ,

Komentáře