Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí věnec

200 g nadrobno rozebraného rybího masa bez kostí, 10 g želatiny, 1 lžíce strouhaného křenu, 100 g nakrájeného celeru, sůl, 3 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, ¼ l rajčatové šťávy, 3 lžíce octa, 1 lžíce šťávy z cibule, mletý pepř, 6 lžic majonézy

 

Želatinu necháme nabobtnat ve 3 lžících studené vody, přidáme rajčatovou šťávu křen, sůl, ocet a šťávu z cibule. Zahřejeme až  k bodu varu, ale nevaříme. Sejmeme z ohně a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky, až rosol začne lehce tuhnout. Vmíchám celer a rybí maso. Hmotou naplníme formu na věnec, kterou jsme dobře vypláchli studenou vodou. Vychladíme v chladničce do úplného ztuhnutí, pak vyklopíme na čerstvé salátové listy a ozdobíme majonézou a vejci. Podáváme jako předkrm.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře