Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí rosol

1 kg rybích hlav, kůží, kostí a šupin, 2 l vody, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 50 g cibule, sůl, celý pepř a nové koření, 1 bobkový list, ocet, 2 bílky, 20 g želatiny

Očištěné rybí hlavy atd. dáme do studené vody vařit. Přidáme zeleninu, koření, cibuli, sůl a vše vaříme asi 1 hodinu. Hotový přecezený vývar vyčistíme bílky a přidáme želatinu namočenou ve studené vodě.

 

RYBÍ ROSOL II.

1 kg rybích hlav, kůží, kostí, šupin, příp. kousek rybího masa, 70 g másla, 2 cibule, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), bobkový list, 2 stroužky česneku, celý pepř, nové koření, hřebíček, sůl, ½ l bílého vína, 1/8 l vinného octa, 2 bílky, 20 g želatiny

Rybu dusíme na másle, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, koření a česnek. Po čtvrt hodině zalijeme bílým vínem, přidáme trochu vody a ocet. Osolíme a necháme asi půl hodiny vařit. Pak procedíme a necháme vychladnout. Vyčistíme rozšlehanými bílky, znovu povaříme a přecedíme přes ubrousek na želatinu namočenou ve studené vodě. Promícháme a dáme do chladna ztuhnout.

Tagy:, , , , ,

Komentáře