Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Ryba v rosolu

1 kg ryby (kapr, lysec, štika, candát, pstruh, úhoř), 3ú4 l vody, ocet, sůl, celý pepř, nové koření, 1 bobkový list, 1 citrón, petrželová nať, 150 g majonézy, 1 bílek, rybí nebo želatinový rosol

Na úhledné kousky nakrájenou rybu srovnáme na mísu a polijeme horkým octem. Tím pěkně zmodrá. Do širokého kastrolu dáme vařit  vodu s octem, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a necháme chvíli povařit. Pak vložíme připravené porce ryby a vaříme asi 20 minut. Po uvaření rybu vyndáme a necháme okapat. Vývar přecedíme, vyčistíme bílkem, procedíme plátěným ubrouskem a použijeme k přípravě rosolu. Čistý rosol nalijeme do hluboké mísy asi na dva prsty vysoko a dáme do chladna ztuhnout. Pak naskládáme rybu a přelijeme zbytkem rosolu. Necháme opět ztuhnout. Před podáváním ponoříme mísu na okamžik do horké vody, zatřeseme a hned vyklopíme. Zdobíme  citrónem a  petrželovou natí. Podáváme s majonézou.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře