Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Ryba v rosolu po maďarském způsobu

1 ryba asi 500 g, 2 cibule, 20 g mleté sladké papriky, 3 zelené paprikové lusky, 1 – 2 rajčata, sůl

Rybu rozpůlíme, vykrojíme páteř a nakrájíme na porce. Odřezky z ryby (hlava, kosti, vnitřnosti), cibuli nakrájenou na plátky, papriku a sůl zalijeme vodou a vaříme asi jednu hodinu. Pro zlepšení chuti přidáme vyčištěné a nakrájené zelené papriky a rajčata. Po hodině varu vývar scedíme, porce ryby do něj vložíme a pomalu vaříme 20 minut. S povrchu rybího vývaru odstraníme tuk a prolijeme jej plátěným ubrouskem. Nalijeme na připravené porce ryby a dáme do chladu ztuhnout. Zdobíme vařenými vejci, zelenými paprikami, rajčaty apod.

Tagy:, , , ,

Komentáře