Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rosol z vepřových nožiček

1 kg vepřových nožiček, 2 l vody, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 50 g cibule, sůl, ocet, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 2 bílky, 10 g želatiny (na 1 l vývaru)

Očištěné nožičky dáme vařit do studené vody. Po čtvrt hodině varu přidáme zeleninu, koření, cibuli, česnek, sůl, ocet a vaříme asi 2 hodiny. Hotový přecezený vývar vyčistíme bílky, které přidáme do přecezeného studeného vývaru zbaveného tuku a metlou ušleháme. Dáme znovu na oheň a za stálého šlehání krátce zahřejeme. Horký vývar přecedíme přes ubrousek na želatinu namočenou ve studené vodě a dobře promícháme, okyselíme a použijeme k zalití různě upravených ry. Dáme do chladu ztuhnout. Výsledná chuť á být jemně nakyslá.

Tagy:, , , , ,

Komentáře