Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Uzenáče s rýží

2 uzenáči asi 500 g, 250 g rýže, sůl, 150 g másla, 1 cibule, mletý pepř, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra, strouhanka

 

Rýži uvaříme a přidáme 50 g másla, sůl, jemně usekanou cibuli, udušenou na másle a pepř. Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže, nadrobno nakrájíme a pečeme několik minut na másle. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem, dáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáčem a zakryjeme opět rýží. Zalijeme rozkvedlaným vejcem, posypeme sýrem a strouhankou a pečeme v troubě dorůžova. Podáváme se zeleninovými saláty.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře