Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Rybí jídlo

1,5 kg ryby nakrájené na plátky, 2 lžičky soli, stroužek česneku, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 2 lžíce oleje, ¼ lžičky šafránu, 0,6 l vývaru z masoxu, 4 celé pepře, 4 brambory

 

Rybu potřeme 1 lžičkou soli. Na mírně rozpáleném oleji mícháme utřený česnek, na plátky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou papriku, až změknou. Přidáme šafrán, vývar, pepř a lžičku soli a přivedeme k varu. Na dno 3litrového kastrolu rozložíme vrstvu oloupaných na plátky nakrájených brambor a na ni vrstvu ryby. To opakujeme až do spotřebování surovin. Naplněný kastrol zalijeme směsí s vývarem a pečeme nepřikryté ve středně horké troubě asi 40 minut, až je rybí maso měkké.

 

Tagy:, , , , , , ,

Komentáře