Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Kapr zapékaný se žampiony

 

1 kg kapra, 100 g másla, 1 cibule pokrájená na kolečka, 250 g žampionů, sůl, pepř, ¼ l omáčky Mornay

 

Porce kapra osolíme a opepříme. Naskládáme je do pekáče, ve kterém jsme předem rozpustili asi 80 g másla. Porce naskládáme tak, aby se navzájem nedotýkaly. Žampiony rozkrájíme na menší kousky a dvěma třetinami množství vysypeme prostory mezi porcemi. Dáme pomalu péci do mírné trouby. Postup pečení občas kontrolujeme a porce poléváme šťávou. Zbylou třetinu žampionů usekám nadrobno a necháme chvíli podusit na másle s cibulí pokrájenou na kolečka, odstavíme a necháme vychladnout. Pak je vmícháme d omáčky Mornay. Když je kapr upečený, přelijeme porce omáčkou a zprudka zapečeme. Podáváme s vařenými brambory.

Tagy:, , , ,

Komentáře