Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Kapr s pikantní nádivkou

1 kapr – asi 1,5 kg, citrónová šťáva, 2 lžíce bílého vína, sůl, pažitka, 150 g másla, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, muškátový květ, mletý pepř, 1 cibule

 

Nádivka: jikry nebo mlíčí z kapra dáme do kastrolu, zalijeme vínem, 2 lžícemi vody, osolíme, přidáme sekanou pažitku a vaříme pod pokličkou doměkka. Vše nadrobno nasekáme, dáme na misku, přidáme 100 g másla, strouhanku, najemno usekané natvrdo vařené vejce a 1 syrové vejce, muškátový květ, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Kapra vykucháme, vysušíme utěrkou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 2 hodiny odležet. Připravenou nádivkou kapra nadijeme a zašijeme. Na pekáči zpěníme 50 g másla a nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kapra a pečeme asi půl hodiny za stálého polévání vypečenou šťávou a máslem. Upečeného kapra opatrně nakrájíme, abychom nepoškodili nádivku, obložíme brambory, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s celerovým salátem.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře