Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Kapr nadívaný rýží

1 kapr – asi 1,5 kg, 100 g oleje, 2 cibule, 30 – 50 g rýže, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, petrželová nať, 750 g brambor (popřípadě dýně nebo zelenina)

 

Příprava náplně: cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Přidáme opranou rýži, kterou jsme udusili do poloměkka, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Kapra vykucháme, osolíme, naplníme směsí a zašijeme. Vložíme jej do vymaštěného pekáče a obložíme oloupanými brambory nakrájenými na plátky, popřípadě plátky syrové dýně nebo míchanou zeleninou (mrkev, celer, pórek, zelí atd.). Vše zalijeme šálkem vody a pečeme asi půl hodiny. Pokud jsme použili dýně, pak pamatujeme na to, že se rychle rozdusí a snadno připaluje. Podáváme v nádobě, ve které jsme kapra pekli.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře