Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

GRATINOVANÝ CANDÁT PO FRANCOUZSKU

1 candát asi 1,2 – 1,5 kg, 200 g zeleniny (pórek, chřest, květák, karotka), 100 g strouhaného sýra, 60 g sardelového másla, 50 g čerstvého másla, sůl, strouhanka

 

Candáta rozpůlíme. Z jedné poloviny stáhneme kůži, pokud možno vykostíme a maso umeleme se zeleninou a smícháme se strouhaným sýrem, trochu sýra necháme na posypání povrchu. Přidáme sardelové máslo a osolíme. Ze zbylé poloviny nakrájíme porce a osolíme. Kastrol dobře vymastíme máslem, na dno dáme polovinu kašoviny, na ni urovnáme porce candáta a navrch zase zbylou kašovinu. Posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Pečeme v troubě do zlatova a podáváme s různými omáčkami.

Tagy:, , , , ,

Komentáře