Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

ESCOVITCH FISH PORT ROYAL

1 kg plátků z ryb (treska nebo platýs), 4 feferonky nakrájené na hrubší kousky, 6 na plátky nakrájených malých cibulí, 4 strouhané karotky, 1 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 2 lžičky soli, 0,3 l vody, 0,1 l octa, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžičky citrónové šťávy, ½ lžičky soli, pepř

 

V pánvi přivedeme k varu vodu, ocet, feferonky, cibuli, karotku, olej, bobkové listy, 2 lžičky soli a mírně vaříme (táhneme) 25 minut. Rybu dáme na pomaštěnou grilovací mřížku a potřeme směsí másla, citrónové šťávy, ½ lžičky soli a trochy pepře. Grilujeme středně prudce asi 10 minut a občas potíráme směsí s máslem. Neobracíme. Podáváme přelité omáčkou.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře