Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Zavináče z drobných ryb

1 kg ryb, sůl, 5 malých pálivých papriček, 5 cibulek, 3 sladkokyselé okurky, 250 g hlávkového zelí, 3 sladké paprikové lusky, hořčice, 1 cibule, 1 citrón, 4 celé pepře, 1 lžička hořčičného semínka, 0,4 l 8% octa a 0,4 l vody, 3 lžíce oleje

Ryby vykucháme, očistíme, rozpůlíme po délce, odstraníme páteř a osolíme. Na každý řez rozetřeme trochu hořčice, dáme proužek papričky, cibulky, okurky, sladké papriky, trochu na malé nudličky nakrájeného zelí a zavineme. Upevníme párátkem nebo lýkem. Zavináče složíme do kameninové nádoby, proložíme kolečky cibule a plátky citrónu. Přidáme pepř, hořčičné semínko a zalijeme octem. Necháme v chladničce několik dní dobře proležet. Před podáváním přidáme olej.

Tagy:, , , , , , , , , ,

Komentáře