Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Řezy ze slanečků v zelenině

500 g slanečků, ¼ l mléka, 20 g cibule, 20 g celeru, 200 g paprikového salátu, 2 kapie, 20 g oleje

Slanečky očistíme, rozpůlíme a vykostíme. Vložíme je do mléka zředěného napůl vodou a necháme 12 hodin máčet. Během této doby mléko alespoň jednou vyměníme. Vymáčené slanečky vyjmeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme celer nakrájený na nudličky, cibuli nakrájenou na kolečka, na nudličky nakrájenou kapii a paprikový salát. Zalijeme olejem a necháme v porcelánové misce v chladu uležet ještě 12 hodin. Pak podáváme.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře