Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Marinovaná ryba – Portugalsko

750 g řízků z netučné ryby, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 2 menší mrkve, 2 lžíce usekané petrželové natě, 6 celých pepřů, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky soli, 1 bobkový list, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic 8% octa, 5 lžic vody, olej na pečení

 

Rybu upečeme na oleji, až se začíná maso dělit. Pak ji vyjmeme, odstraníme kůži a rozdrobíme na kousky. Na pánvi necháme na oleji zezlátnout na kolečka nakrájenou cibuli. Odstavíme z ohně a přidáme utřený česnek, ustrouhané mrkve, petrželovou nať, pepř, papriku, sůl, víno a ocet. Dobře promícháme, necháme zchladnout a pak přelijeme přes rybu. Přikryjeme pokličkou a dáme na 24 hodin do chladničky. Podáváme s pečenými brambory.

Tagy:, , , , , , , ,

Komentáře