Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Marinovaná ryba po italsku

1 kg menších ryb, 1 cibule nakrájená na kolečka, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 rozdrobený bobkový list, špetka oregana, šťáva ze dvou citrónů, asi 0,3 l bílého vína, sůl, pepř

Rybám odřízneme hlavy a ocasy, vykucháme je a rozřízneme podél. Pak je dáme na hlubokou pánev do kastrolu, přidáme všechny ostatní přísady, osolíme a opepříme. Mírně vaříme (táhneme) asi 6 minut. Necháme vychladnout a dáme přes noc do chladničky. Druhý den rybu opatrně z marinády vyjmeme, dáme do hluboké mísy a přelijeme procezenou marinádou. Podává se studené jako hlavní jídlo nebo v menším množství jako předkrm.

Tagy:, , , ,

Komentáře