Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Marinovaná makrela po švédsku

1 kg makrel, 100 g oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, 40 g cibule, 2 lžíce usekané pažitky, 4 lžíce usekaného kopru, 4 rajčata, půl lžičky mletého nového koření, sůl, máslo na pečení

 

Očištěné vykuchané makrely vykostíme a rozkrájíme na užší nudličky. Ty naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, nového koření a pažitky. Dobře upěchujeme a necháme 4 hodiny odležet. Máslem vymastíme pekáč, na dno dáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce makrel. Po osolení poklademe porce kolečky rajčat a posypeme koprem. Pečeme ve středně předehřáté troubě asi 15 minut.

Podáváme teplé s vařenými brambory a vypečenou šťávou.

 

Poslední recept je ukázkou jídla, kdy marinování používáme na přípravu ryby k další kuchyňské úpravě. Tato příprava sama stačí k tomu, aby učinila maso způsobilé k jídlu, ale slouží k dodání zvláštní chuti pokrmu, který dohotovíme jiným způsobem.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře