Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Ryba s kokosem

1 kg plátků z netučné ryby, 120 g kokosové moučky, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 60 g přepuštěného másla, 2 lžičky kukuřičné mouky, 1 lžička kurkumy, 4 feferonky zbavené semen a nadrobno nasekané, sůl, lžička hořčičného semene, šťáva z 1 citrónu

Plátky ryby (bez kůže) vypereme v třikrát vyměněné vodě a pak oplachujeme pět minut pod tekoucí vodou. Necháme okapat a osušíme. Z kokosové mouky uděláme kokosové mléko (moučku přelijeme 0,15 l horké vody, procedíme a vymačkáme). Cibuli nakrájíme na kolečka a s jedním stroužkem rozmačkaného česneku necháme na 30 g másla zhnědnout na pánvi. Druhý stroužek česneku utřeme a přidáme do kokosového mléka, které nalijeme na cibuli. Zamícháme, přidáme kurkumu, kukuřičnou mouku feferonky a přisolíme. Přidáme hořčičné semínko, které jsme zpěnili na troše másla tak, až začalo pukat. Dodáme zbylé máslo a stále mícháme na mírném ohni. Pak přidáme citrónovou šťávu a za stálého míchání necháme trochu zhoustnout. Nakonec vložíme rybí plátky a za občasného polévání šťávou dusíme asi 8 – 10 minut. Ke konci dušení odkryjeme.

Tagy:, , , , , , ,

Komentáře