Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Platýs s ananasem

1 kg plátků z platýse, 150 g krájeného nebo drceného ananasu z konzervy, 30 g tuku, 30 g hladké mouky, sůl, pepř

Odřezky z ryb dáme do kastrolu, přidáme trochu pepře a soli a zalijeme ½ l vody. Přivedeme k varu a pak mírně vaříme (táhneme) asi půl hodiny a scedíme. Plátky osolíme a opepříme, dáme do kastrolu, navršíme na ně ananas a zalijeme trochou ananasové šťávy. Přikryjeme a dusíme 20 – 30 minut v mírné troubě. Šťávu slijeme a doplníme rybím vývarem na 0,4 l. rozehřejeme tuk, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání přidáme šťávu s vývarem, provaříme a pak omáčkou přelijeme rybí plátky.

Tagy:, , ,

Komentáře