Rybí recepty
Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře

Kambala s baklažány

4 řízky z kambaly (popřípadě z tresky) – asi 500 g, 1 velký baklažán, šťáva z ½ citrónu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,2 l rybího vývaru, 3 lžíce smetany, 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Řízky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme je a opepříme. Dáme do kastrolu, zalijeme 0,2 l vody, přikryjeme a dusíme zvolna 20 minut. Mezitím nakrájíme baklažán na plátky, a 5 minut namočíme do slané vody a pak dobře osušíme. V pánvi rozpálíme olej, plátky baklažánu opečeme po obou stranách dohněda a vyjmeme. Do vydušené šťávy z ryby přidáme protlak, promícháme, je-li třeba, trochu přisolíme a připepříme. Rybí řízky poklademe plátky opečeného baklažánu. K rajčatové omáčce přidáme smetanu, ale už nevaříme, dobře promícháme a nalijeme na řízky. Podáváme teplé.

Tagy:, , , , , ,

Komentáře